My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2005-03-20

Rabarbermarmelad

1 kg rabarber 1 l strösocker 1 citron 5 msk hackad syltad ingefära eller 1 bit torkad ingefärsrot i små tärningar 3 msk skållad hackad mandel ev ½-1 tsk melatin

Ansa rabarber och skär den i små bitar. Skär den väl sköljda citronen i tärningar. Varva rabarber och citron med socker och ingefära. Låt stå några timmar eller över natten. Koka upp och låt marmeladen sakta sjuda utan lock. Skumma och rör om då och då så att den inte bränns vid. Koka den ½ timme. Gör ett geléprov: 1 tsk av marmeladen får kallna på ett fat. Dra en sked igenom. Är den tjock och seg är den färdig. Om inte, tillsätt ev melatin. Rör sist ned den hackade mandeln. Häll marmeladen på väl rengjorda varma burkar och förslut. Förvara marmeladen svalt.
---------------------------------------

1 kg rabarber1 kg socker1 citron3 msk syltad ingefära
Skölj rabarbern noga och skär dem i små bitar. Varva ner dem i en gryta tillsammans med skivad citron, ingefära och lite socker. Låt blandningen stå till nästa dag. Koka massan tills den håller geléprovet ca 1 timme. Skölj burkar i en blandning av 1 tsk konserveringsmedel och 1 dl hett vatten. Fyll på de varma burkarna med marmeladen och sätt på locken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home