Äppelsockerkaka
Äppelsockerkaka (Fyriskaka)
125 g smör el margarin
1½dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Garnering:
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk socker
(1 tsk kanel)
Smält smöret och låt det svalna.
Rör (vispa inte) smöret och sockret pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Skala ev äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker ev blandat med kanel.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter.
125 g smör el margarin
1½dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Garnering:
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk socker
(1 tsk kanel)
Smält smöret och låt det svalna.
Rör (vispa inte) smöret och sockret pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Skala ev äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker ev blandat med kanel.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home