My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2005-03-20

Strömming

Strömmingsinläggning
Det här behövs till 2 sorter:600 g strömmingsfiléer5 dl vatten1 dl ättiksprit1 msk salt
Gör så här:1. Skölj filéerna och dra bort skinnet. Låt dem rinna av väl.2. Blanda vatten, ättiksprit och salt. Rör tills saltet löst sig. Lägg i filéerna och ställ kallt minst 6 timmar men de kan stå upp till 1 dygn.3. Låt strömmingen rinna av väl. Blanda såserna till de olika gravningarna och lägg i hälften i vardera sås.

Senapsgravad strömming
1/2 dl söt svensk senap 1 msk strösocker1 msk dijonsenap1/2 msk vinäger1 krm saltlite nymald vitpeppar3/4 dl rapsolja1/2 dl hackad dil
Gör så här:1. Blanda samtliga ingredienser utom olja och dill i en skål. 2. Vispa i oljan droppvis så att såsen inte skär sig. rör ner den hackade dillen. Lägg ner den väl avrunna och gärna avtorkade strömmingen och dillen. Ställ kallt minst 12 timmar.

Ansjovisgravad strömming1/2 sats inlagd strömmingSås:1 liten burk ansjovisfiléer (55 g)1 vitlöksklyfta2 dl lätt creme fraichelite nymald peppar1/2 dl hackad dill
Gör så här:1. Finhacka eller mosa ansjovisfiléerna med gaffel. Pressa ner vitlöksklyftan och rör i creme fraiche och dill. Smaka av med någon msk ansjovisspad och lite nymald peppar.2. Rör ner den väl avrunna strömmingen och gärna avtorkade strömmingen. Låt stå i kylen minst 12 timmar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home